Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokom avvaktar med införande av munskydd inom äldreomsorgen

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

För några dagar sedan gick Krokoms kommun ut med att personalen inom äldreomsorgen och LSS-omsorgen allmänt skulle bära munskydd.
Det beslutet drar kommunen nu tillbaka.

Kommunen avvaktar nu med att inför munskydd sedan Region Jämtland Härjedalen gått ut med att engångsmunskydd inte är riskfria. Bland annat finns en risk att virus samlas utanpå munskydden och kan spridas när man oavsiktligt kommer åt utsidan med sina händer.

– Självklart följer vi experternas rekommendationer, säger socialchef Anna Berkestedt Jonsson i ett pressmeddelande.

- Vi vill att vår personal och våra vårdtagare ska känna sig trygga med att vi följer experternas råd. Vi har haft ett väldigt gott samarbete med företrädarna för smittskydd och vårdhygien och litar på och följer deras råd och rekommendationer. Därför avvaktar vi med införandet. Skulle råden ändras är vi väl förberedda.

ÖP:s artikel från 22 april: Kommunens beslut – all personal inom äldrevården ska använda munskydd: ”Ska kunna känna sig trygga”