Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokom flyttar in i gamla Konsum

Efter många turer kring lokalerna där Konsum låg i centrala Krokom innan portarna slogs igen 2011 har planerna spikats. Det ska bli en plats för spontana och planerade möten, med bibliotek och kafé men alla är inte nöjda.

På tisdagskvällen bjöd kommunen in medborgarna för information om vad som kommer att hända med lokalerna, som har stått tomma sedan Konsum lämnade för tre år sedan. Linus Kimselius, ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden, och stadsarkitekt Anne Dahlgren gjorde sitt bästa för att svara på invånarnas frågor och synpunkter. Det blev en diskussion som präglades av meningsskiljaktigheter.

– Det känns faktiskt bra att få informera, det har efterfrågats information. Det är kul att det är en fråga som berör, säger Linus Kimselius.

Ett tjugotal personer hade samlats i Konsums gamla lokaler för att titta på arkitektens ritningar och med egna ögon se planerna för lokalerna. Men ungdomarna, som har varit engagerade i att lämna in förslag om vad de vill ha i centrala Krokom, lyste med sin frånvaro. Enligt en kvinna i publiken berodde det på de negativa vibbarna. För alla är inte nöjda med planerna.

– Jag vill riva och bygga nytt, säger Peter Grundström, vice ordförande för byföreningen och en av dem som gärna hade sett att något annat hade gjorts.

– Det är fler som tycker det är synd att man inte tar chansen. Det är det bästa läget i hela Krokoms kommun, det är ett unikt tillfälle, fortsätter han.

Tanken är att lokalerna ska utgöra en mötesplats för invånarna i Krokom. Ett kafé ska inrymmas i ena änden och biblioteket ska flyttas in från kommunhuset. Det ska också finnas möteslokaler som ska finnas tillgängliga för föreningar och andra som har behov. Nu när planerna är klara kommer upphandling att göras, troligen kring årsskiftet, och arbetet bör enligt Anne Dahlgren komma i gång till våren.

Många är också positiva till vad kommunen ämnar göra med lokalerna och även med den planerade upprustningen av Krokoms centrum.

– Jag tror det blir jättebra. Det har varit lite dött och den yttre miljön har inte varit så tilltalande. Det skulle vara kul om det blir uppfnissat, säger Rut Melin Norlander, som bott i Krokom sedan 1977.

Linus Kimselius tror att planerna på en naturlig mötesplats kommer att ge nytt liv till centrum.

– Man har ju hört diskussioner, till exempel på ICA, om att det aldrig händer något så det känns kul att vi får göra något, säger han.