Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokom hemmaslog serieledarna

Krokom har tagit ännu ett steg i jakten på topptrion i division 1.
På lördagen besegrades serieledarna Täby med 5–3.

Efter bortaförlusten mot Täby på våren (hela 9–2) hade Krokom revansch att utkräva. Och det ville man inte vänta med att göra. Redan efter fyra minuter slog Tabita Chawinga till och ordnade 1-0. Tio minuter senare kom tvåan genom Danielle Au – och kvarten senare trodde nog många att matchen var punkterad. Tabita Chawinga tryckte in 3–0 på Hissmovallen.

– Vi öppnar väldigt bra, rullar runt och har ett stort tålamod, säger Tommy Martinsson, tränare i K/D.

Täby såg ut som ett slaget lag, men slet bort kniven från strupen i den 43:e spelminuten då Julia Norén reducerade. Och när Petra Sundqvist reducerade till 2–3 tio minuter in i andra... ja, då var det match igen.

– Täby är ett bra lag och vi kliver inte upp på dem som vi ska göra, säger Martinsson.

Bortalaget hade också några chanser att kvittera, men blev kanske för ivriga att gå framåt. K/D utnyttjade detta med sin snabbhet och kunde då återigen dra ifrån. 4–2 kom i matchens 86:e minut och minuten senare firade Tabita Chawinga hat trick. Matchen var avgjord.

Krokoms seger för att man är nio poäng bakom serieledarna ÖDFF.