Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokom måste spara 8,5 miljoner redan i år

Nya skatteprognoser visar att Krokoms kommun måste spara 8,5 miljoner kronor redan i år. Och ytterligare drygt 21 miljoner 2010.

För att snabbt kunna minska årets kostnader har ett åtgärdsprogram tagits fram. Det ska träda i kraft omedelbart och gälla tills vidare.

Så här ser åtgärdsprogrammet ut i korthet:

• Restriktivitet när det gäller nya tjänster och återbesättning av vakanta. I första hand gäller internrekrytering.

• Externa utbildningar och konferenser bör inte beställas. Minimera resor och logi. Så långt det är möjligt ska kommunens egna lokaler användas för egna utbildningar och konferenser. Extern representation ska i princip undvikas.

• När verksamheter flyttar in i kommunens egna lokaler ska dessa användas i befintligt skick. Investeringar får inte heller ske i lokaler där verksamheter redan bedrivs.

• Projekt kan vara kostnadsdrivande och ta resurser från kärnverksamheten. Innan projekt startas bör en ordentlig värdering göras.

• All kopiering för internt bruk ska göras i svartvitt och i möjligaste mån dubbelsidigt. Det gäller även utskrifter.

•Inköp av förbrukningsmaterial som inte är nödvändiga för att bedriva verksamheten ska undvikas.

Kommunstyrelsen behandlar ärendet på onsdag.

ÖP har tidigare berättar att barn och utbildningsnämnden och socialnämnden har sparbeting inför 2010 på 11,1 respektive 8,9 miljoner kronor.