Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokom tecknar läraravtal

Krokoms kommun blir först i länet med att teckna så kallade läraravtal.

Tjugo lärare på fyra skolor omfattas av det nya läraravtalet som går ut på att lärarna ska vara "beredda att på ett innovativt och flexibelt sätt utveckla metoder, arbetsordning och arbetstidens förläggning", enligt et pressmeddelande från Krokoms kommun.

– Nu tar vi ytterligare ett steg framåt för att utveckla skolorna i Krokoms kommun, Vi avsätter drygt sex miljoner kronor extra under en fyraårsperiod till ökade löner, säger Maria Söderberg, kommunstyrelsens ordförande.

Målet med det lokala läraravtalet är at ska bra möjligheter för lärare i arbetslag att samarbeta kring undervisning och elever.

– Det kommer att höja kvaliteten i skolorna och därmed ge eleverna möjlighet att få med sig nödvändiga kunskaper och färdigheter ut i vuxenlivet, säger Maria Söderberg i pressmeddelandet.