Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14 varslas på sågen i Hissmofors

Norrskog har varslat 14 anställda på sågverket i Hissmofors. Sedan i december förra året har antalet anställda minskat från 58 till 36.

Annons

– Trävarumarknaden toppade ungefär i halvårsskiftet 2007. Under hösten 2007 har priser och volymerna varit vikande. Sågverken har kanske varit bland de första som märkt av lågkonjunkturen, säger Jonas Bengtsson, vd för Norrskog Wood Products AB.

I början på december förra året varslades åtta anställda på sågen i Hissmofors. I går kom beskedet om att ytterligare 14 varslas om uppsägning. Sågen går ner från tvåskiftsdrift till dagtidsdrift från och med augusti.

– Det är det inte avsett att vara. Det är en anpassning till en dålig konjunktur. Det är inget strategiskt beslut utan vi måste rätta mun efter magsäck, säger Jonas Bengtsson.

Han berättar att det är en väldigt svag marknad för trävaror just nu.

– Hela sågverksbranschen och våra andra sågverk, har rätt tuffa tider, framförallt eftersom nybyggandet gått ner i Västeuropa.

Norrskog kalkylerar med en lång lågkonjunktur.

– Vi rustar i vårt företag för att klara en längre period med dåliga tider. De här åtgärderna i Hissmofors är ett led i det arbetet.

Mer läsning

Annons