Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De drömde om sjönära villa

/
  • Helen Hedin och Rolf Alenius från Dvärsätt blev visade en sjönära tomt av golfklubbschefen Christer Norling från Aspåsböle.
  • Vid visningen på plats av planerna för ”Sandnäset Sjöstad Etapp 2” i Dvärsätt så var det ett tiotal av villatomterna som preliminärbokades.

I helgen hade mäklare i länet extra hus- och lägenhetsvisningar. Krokoms golfklubb visade vad som är på gång i Sandnäset.

Annons

– Vi är bara nyfikna än så länge. Man vill ju sondera lite, sa Helen Hedin som tillsammans med Rolf Alenius tittade efter en tomt bara något hundratal meter från lägenheterna där de bor.

– Det är läget som är mest lockande, sa Rolf och stod på den plats på den sjönära tomten där Helen framför sig såg ett villakök.

– Nej, köket måste vara ned mot sjön, sa Rolf och befann sig i ett sovrum.

De visades till tomten av golfklubbschefen Christer Norling som sitter i slutförhandlingar med ett företag som ska köpa de ungefär 8 hektaren mark av klubben och sköta exploateringen av området.

Christer Norling hoppas att överlåtelsen ska vara klar inom någon vecka, att anläggandet av vatten och avlopp kan ske i sommar, att tomterna ska säljas och att det kan börja byggas i höst

Detaljplanen för ”Sandnäset Sjöstad Etapp 2” talar om tomter för 22 villor, 18 huskroppar med parhus och 20 lägenheter.

Christer Norling säger att golfklubben kommer att använda pengarna från tomtförsäljningen till att betala av lån. Men det väntar också nya investeringar.

För en sammanlagd kostnad av 4,5 miljoner kronor ska golfklubben bygga en bro över E 14 och ett nytt träningsområde, en range.

Så småningom att väntar också en utbyggnad av dagens 13 hål till en golfbana med 18 hål.

Mer läsning

Annons