Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De förälskade sig i Krokom

/
  • Av en slump hamnade Sven-Olov och Kerstin Melander från Solna på campingen i Krokom med sin husvagn. Nu är de nästan bosatta på området.
  • För att hjälpa personalen och för att göra det lite mysigt har Kerstin Melander och hennes man Sven-Olov planterat blommor inför årets campingsäsong.

För lite drygt två år sedan hamnade Sven-Olov och Kerstin Melander från Solna av en slump på Krokoms camping.
Nu är de nästan bofasta på anläggningen.

Annons

– Vi trivs otroligt bra här och sedan augusti förra året har vi tillbringat hälften av vår tid här, säger Sven-Olov Melander.

För några år sedan hade paret varken hört talas om Krokom eller haft en tanke på att köpa husvagn.

– Men husvagn köpte vi och vi var ute och åkte vintern 2007 för att titta på alpina VM i Åre. Vi sökte en plats att ställa vagnen på och hittade campingen i Krokom. Här var det oplogat men den vi ringde fixade det och så har det varit hela tiden. Personalen är väldigt bra, säger Sven-Olov Melander.

Väl hemma i Solna kunde makarna inte glömma Krokom.

– Det är en så vacker trakt och folk är så mysiga. Här hejar man på varandra och stannar för en pratstund. Så är det inte alls i storstan, säger Kerstin Melander.

I augusti förra året drogs husvagnen till Krokom igen och där har den stått sedan dess. Många bilresor till och från Solna har det blivit för paret har tillbringat hälften av all tid på den under vintern i stort sett övergivna campingen.

– Men vi känner oss alls inte isolerade. Vi träffar folk som rastar hundar, personalen på campingen brukar titta förbi och vi träffar andra när vi gör våra promenader till affären. Dessutom brukar en räv komma på besök och det finns bäver i älven, säger Sven-Olov Melander.

Lite av campingens hustomtar har de båda blivit. Exempelvis har de nu i vår planterat en hel del blommor vid servicehusets entré.

Friluftsliv är något som de båda älskar. I vintras gjordes ett skidspår på campingområdet och det brukar bli en hel del resor till fjällvärlden.

– Vi brukar också få besök av våra sex barnbarn. De tycker verkligen om att vara här med oss, säger Kerstin Melander.

Inne i husvagnen blir det en hel del pyssel, läsande och tv-tittande. Dessutom arbetar Sven-Olov.

– Jag har en firma i anläggningsbranschen men den går att sköta med hjälp av dator och internet, säger Sven-Olov Melander.

Tiden på Krokoms camping har gjort att paret nu funderar på att flytta till Jämtland.

– Vi letar efter ett hus för det är så mysigt här. Ta bara övre Dvärsätt. Vilken fantastiskt fin by, säger Kerstin Melander.

Bara en gång har makarna varit osams trots det begränsade utrymmet i husvagnen.

– Det var när vi skulle ställa in tv-antennen. Då var det inte roligt men vi löste det genom att köpa en antenn som ställer in sig själv för 34 000 kronor. Äktenskapet ska man vara rädd om, säger Sven-Olov Melander.

Mer läsning

Annons