Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrik hördes från djupa skogen i Ås – följ med på halloweenvandring med monster i bakhåll

På lördagskvällen lät sig människor skrämmas i den täta skogen vid Ås ridskola.

Annons

Lilasminkad runt ögonen tog Isabelle Gulle med sig rödögda mamman och ridläraren Emilie Gulle på halloweenvandringen. Bakom dem lurade 16-åriga Agnes Jonsson i sin smileymonstermask.

– Det var roligt. Och läskigt, sa 8-åriga Isabelle Gulle från Sandnäset.

Allra mest skrämd blev hon av Agnes Jonssons uttryckslösa ”smileyansikte” skapat av papper och latex och med en sminkad mun, bred som ett hästbetsel.

Lika bredkäftat sminkad var Isabelles storasyster Emma Gulle när hon längs den kilometerlånga skogsstigen smög som en blandning av en levande död zombie och den ondskefulla clownen Joker i serierna och filmerna om Batman, Läderlappen.

Maja Persson från Frösön visste vad som väntade när hon gick ett varv till och kunde göra en high five med zombiesminkade Henric Gulle från Sandnäset.

– Om det hade varit på riktigt hade jag blivit skrämd, sa Maja Persson när skäggige Henric Gulle med uppdragen täckjackshuva plötsligt uppenbarade sig som zombie med vit- och blodsminkat ansikte.

Nu blev det en ”high five” i stället.

Halloweenvandrande  Martina Blomström från Ås och Maja Persson från Frösön blev spöklika när de lyste upp sig själva med en pannlampa.

Vid ett bord i skogsbrynet, vid skräckstigens början, satt 15-åriga Jeanette Petterson och och 16-åriga Freja Burchnall svagt upplysta av en ljusslinga, ett ljusfyllt pumpaansikte och en fotogenlampa.

Det var de två som hade ordnat halloweenvandringen som hade sin premiär under fjolårets allhelgonahelg.

Jeanette Pettersson med kattögon och Freja Burchnall stod bakom skräckevenemanget. De släppte iväg skogsvandrarna och tog sedan emot dem,

Jeanette och Freja är aktiva inom Ås ridskolas barn- och ungdomssektion. Och det är dit intäkterna från kvällsvandringen går.

De drygt 30 deltagarna betalade 20 kronor var per varv de gick.

Läs mer:

Kolla in vimmelbilderna från halloween

Förstör halloween våra svenska traditioner?

Det kändes bra för Axel att tända ljuset i allhelgona för morfar Göran: ”Det blir som ett minne”

Mer läsning

Annons