Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villaägare vill inte ha skola i Sånghusvallen

Skolstriden i Ås går vidare. Nu har även villaägarna på Stallbacken kastat sig in i debatten.

Annons

I ett brev till kommunen kräver de att Krokoms kommun river upp beslutet om att bygga en F–5–skola för cirka 150 barn i det nya bostadsområdet Sånghusvallen.
”När vi lyssnar på vad föräldragruppen framför och när vi talar med lärare på skolan så förstår vi inte de bakomliggande motiven till varför kommunen vill att det ska byggas en skola vid Sånghusvallen”, står det bland annat i skrivelsen.
Stallbackens Samfällighetsförening anser att det är ytterst viktigt att det nu skapas en mötesplats och ett centrum för Åsbygden. Och att det ska ligga vid Jämtkrafthallen som har stor potential.
Föräldrarna är också oroliga för barnens skolväg mellan Stallbacken och Sånghusvallen. Gång– och cykelvägen slutar nämligen vid Arons dunge.
”Garanterar kommunen att gång– och cykelvägen är klar till Byskogen samtidigt som en eventuell skola byggs i Sånghusvallen? Om inte så kommer vi att kräva skolskjuts från Stallbacken”.
De boende på Stallbacken kräver följande av kommunens politiker:
•Bygg en samlad F–5–skola vid Jämtkrafthallen
•Lyssna på lärarna och Åsbygdens förslag
•Skapa en ”social plats” att vara på för såväl unga som gamla
Kommunen har sålt alla tomter på Stallbacken och där bor nu 100–talet personer.
Krokoms kommunfullmäktige ska i dag, onsdag, behandla föräldragruppens medborgarförslag om en skola vid Jämtkrafthallen. Förslaget är avslag.

Mer läsning

Annons