Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokoms kommun polisanmäls för "osynlig" bom

En omärkt bom slog in bilrutan på Stig Dahlemans bil när han kom körande längs en kommunal väl i Ås i lördagens höstmörker. Nu polisanmäler han Krokoms kommun för att den utsätter allmänheten för fara.

Stig Dahleman brukar rasta sin hund på ett hygge bortom den plats där nya industrilokaler byggs vid Åskorset i Ås. Men när han kom körande längs vägen i skymningen i lördags stod det plötsligt en bom på vägen i samma gråton som skogsranden bakom, vilket gjorde att han inte upptäckte den innan det var för sent.

– Jag tvärbromsade men vägen var så hal att jag kanade rakt in i bommen, krossade framrutan och fick bilen full av glassplitter. Det fanns inte en skyltjävel som varnade för bommen och inga reflexer på den. Allt som fanns var ett grått rör tvärs över vägen säger Stig Dahleman som arbetade på Vägverket i 38 år och har bra koll på regelverket runt uppsatta väghinder.

Bommen har satts upp för att skydda områdets anläggningsmaskiner från stöld, vilket han har full förståelse för, men eftersom det är kommunen som äger vägen och allmänheten har rätt att åka på den så måste det också varnas för att den finns där.

Nu har han polisanmält Krokoms kommun för allmänfarlig anläggning och på söndagen var en polispatrull där för att inspektera både bommen och skadorna på hans bil.

– För 15 år sedan fick man 10 000 kronor i böter om man inte varnade för bommar på rätt sätt och det beloppet lär ha stigit en del sedan dess, säger Stig Dahleman.