Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokoms kommun stänger dörrar till äldreboenden och stoppar bufféservering

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Krokoms kommun har beslutat att alla dörrar till äldreboenden kommer att vara stängda för besök. Dessutom har kommunen slutat med bufféservering till barn och gamla.

Annons

Det skriver Krokoms kommun i ett pressmeddelande. De stängda dörrarna ska skydda de äldre från smittspridning och även de borttagna bufféserveringarna ska bromsa spridningen av det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Krokoms kommun har också tagit fler beslut som ska skydda de medborgare som är mest utsatta enligt pressmeddelandet. Bland annat stoppas tjänsteresor utanför länet och fler ska jobba hemifrån.

Utöver det har kommunstyrelsens ordförande Karin Jonsson (C) beslutat att aktiverat krisledningsnämnden. Kommunstyrelsen och andra nämnder kommer att hålla sina möten via Skype om det är möjligt.

Precis som vi rapporterat om tidigare så är familjecentralen stängd.

Inom socialförvaltningen kommer man göra mer konsultation över telefon istället för besök. Även det är ett led i att undvika smittspridning. Det gäller till exempel vissa besök av sjuksköterskor och hemtjänstpersonal.

Den här informationen har också lagts ut på ÖP:s öppna liverapportering om Coronaläget i länet. Den hittar du genom att klicka här.