Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokoms kommuns utredning av tidsfusket underkänns – IVO inleder ett nytt ärende

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) godkänner inte Krokoms kommuns lex Sarah-utredning av tidsfusket på ett LSS-boende i kommunen.

Missförhållandet som utretts bestod i att personal på ett boende lade en brukare för natten vid 17-tiden för att kvällspersonalen skulle kunna gå hem tidigare.

I kommunens utredning framkom inget om att personalen skulle ha lagt någon tidigare för natten för att kunna gå hem tidigare. Samtidigt menade man att det inte var omöjligt att det kunde hända igen.

Att utredningen inte godkänns av IVO beror på att den inte visar när, exakt var och i vilken omfattning som tidsfusket ska ha skett. Det framkommer heller inte när den muntliga eller skriftliga rapporten har tagits emot. Man anser även att de åtgärder som redovisats inte är tillräckliga för att förhindra att risker för missförhållande uppkommer igen. Därför har IVO beslutat att öppna ett nytt ärende för att granska verksamheten i sin helhet.

Läs även: Nytt tidsfusk i Krokom – anställd varnas av kommunen