Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krokomsbostäder börjar samarbeta med Kvinnojouren

Det kommunala bostadsbolaget Krokomsbostäder inleder ett samarbete med den ideella föreningen Kvinnojouren.

Bostadsbolaget vill utveckla sitt sociala engagemang i Krokoms kommun och har därför bestämt att börja samarbeta med Kvinnojouren i Östersund.

”Våld i nära relationer är ett stort samhällsproblem och omfattar såväl rättsliga som sociala och hälso- och sjukvårdsaspekter. Krokomsbostäder AB, som har vart sjätte hushåll i kommunen som hyresgäst, vill arbeta för en tryggare tillvaro för dem som är utsatta för våld”, skriver Krokomsbostäder i ett pressmeddelande.

”Alla behöver ta sitt ansvar och vi anser att det är viktigt att vi bidrar. Det vi vet är att kvinnor och barn är särskilt utsatta och genom att stötta Kvinnojouren känner vi att vi gör nytta. Genom samarbetet med Kvinnojouren kommer vi också att öka vår kunskap om frågor som rör våld i hemmet”, säger Kenneth Karlsson, vd för Krokomsbostäder AB, i pressmeddelandet.

ÖP ringer upp för att få veta mer om vad Krokomsbostäder ska bidra med rent konkret.

– Vi går inte in med något kontantbidrag, men vi vill stötta Kvinnojouren genom att se till att deras behövande kan få tak över huvudet, säger Kenneth Karlsson till ÖP.

I pressmeddelandet ger även Jessica Ottosson, ordförande för Kvinnojouren i Östersund, sin syn på samarbetet:

”Samarbetet innebär att vi kan utöka vårt förebyggande och opinionsbildande arbete. Vi får också utökade resurser i vårt arbete för att stödja kvinnor. Våldsprevention är ett underutvecklat område i kommunerna och här tar Krokomsbostäder ett viktigt steg för att lyfta kunskapen inom sitt område.”

Läs kvinnojourens svar på frågor om våld i hemmet

ÖP granskar våld i hemmet – här finns allt material samlat