Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Alla utom jag är på rätt plats

Jag går mina egna vägar för att få uppleva OS-minnen som ingen annan får.

Men det slutar hela tiden med att jag är på platser där det inte händer någonting.

Mina kollegor däremot är på platser där se får se svenska medaljer. De skrattar och har jättemycket att diskutera på kvällarna.

Ingen vill höra om de 23:e placeringar som jag får se.

I går kändes det givet att stå i slopestyle-backen för att se Åreåkaren Henrik Harlaut plocka medalj. Några svenska medaljer skulle det ju inte bli i milspåret på berget mitt emot.

Det var visserligen Kallas favoritdistans, men inte favoritstil.

Samtidigt som Henrik Harlaut får alldeles för låga poäng av domarna så hör jag rapporterna att Charlotte Kalla åker mot medalj.

Fantastiska Kalla har nu tagit två silver och jag har missat båda. Jag antar att hon gärna ser att jag är på annat håll även i fortsättningen.

Jag gläds också åt att Emma Wikén börjat hitta rätt med formen och det kan ju faktiskt bli hur roligt som helst på lördag när stafetten ska avgöras.

Chanserna ökar väl också avsevärt om jag skippar stafetten och följer Kajsa Klings medaljjakt i super G i stället.

Nu är Sverige förresten bäst i världen tillsammans med Kanada på att vara tvåa i OS. Fyra silverpengar har det blivit så här långt. När kommer guldet?

Men åter till slopestyle. Nu fick jag ännu ett bevis på att jag avskyr bedömningssporter. Henrik Harlaut gör alltså trick som han är ensam om i världen. Han tycker själv att han gör sin bästa insats någonsin och det räcker till en sjätteplats.

Han står där i målfållan och fattar ingenting.

Domarna var stenhårda i sina bedömningar att det skulle vara perfekta landningar annars blev det poängavdrag. Men samtidigt så blev det inga poängavdrag för de som inte snurrade åt båda hållen på railen. Det var också någonting som Henrik Harlaut påtalade och var riktigt besviken över.

Men Harlaut åker nog hellre till höga berg med pudersnö och kamera på hjälmen än åker ett OS till. Tävla är liksom inte det viktigaste för en freeski-åkare.

Räkna inte med några svenska medaljer på 15 kilometer klassiskt i dag. Jag ser det som en omöjlighet.

Jag är där.