Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Dags att leva i nuet, ÖIK!

De senaste veckorna har jag ofta fått frågan varför Östersunds IK vunnit så få matcher i inledningen av division 1.

Jag tror inte att någon har något patentsvar på den frågan.

Givetvis är starten dålig men jag är inte helt förvånad över att laget inte är med i toppen. Det handlar ju ändå om ett lag som inte tog en plats bland de fyra främsta i allettan förra året och därmed missade play off. Inte heller det var väl så märkligt med tanke på att man inte förlängde kontrakten med poängkungarna Kim Nässlin Eidenert och Petter Segersten.

De stod för 76 poäng säsongen innan.

I år har spelet inte fungerat som laget tänkt sig och enligt tränarparet Åkerblom/Själin så är det egentligen bara matcherna mot Piteå som varit riktigt bra.

Laget är förstärkt med flera intressanta spelare där dock flera av dem inte än så länge har visat sitt kunnande fullt ut.

Det tråkiga är att laget i flera matcher varken visat själ eller hjärta. Ingen har stigit fram när det blåst som mest.

Men det är i och för sig inte heller så märkvärdigt eftersom man valde att inte förlänga kontraktet med den spelare som verkligen hade behövts nu. Jag pratar givetvis om Jens Nilsson som klev in och kunde förändra en matchbild. Inte med sin skridskoåkning, sitt skott eller sina dribblingar. Han förändrade en match med sitt bökande och ibland brutala spel som väckte hela laget. Han är en spelare som vet hur man visar hjärta.

Det räcker inte med ett gäng snälla duktiga hockeylirare för ett komplett lag. Kanske dags att öppna plånboken och köpa in en poänggörande elaking. Jag skulle gärna se en amerikan som tar befälet i ÖIK på samma sätt som Kory Baker gjorde i Brunflo.

Jag tror också att käftsmällen i Brunflo fortfarande känns hos både spelare och ledare. Innan matchen inte frågan om utan med hur mycket ÖIK skulle vinna med i derbyt. Efter att ha spelat ut Brunflo i andra perioden var också alla säkra på en enkel ÖIK-seger.

Vad som egentligen hände när Brunflo vände och vann går väl egentligen inte att svara på. Förutom då att Brunflo visade stort hjärta. Det gjorde inte ÖIK.

Självförtroendet fick sig nog en smäll som fortfarande håller i sig.

Sist men inte minst. Jag följer de båda jämtländska division 1-lagen på nära håll. När jag pratar med spelare i ÖIK så har många tankarna en dryg månad framåt i tiden.

Jag har full förståelse att man i ÖIK bara vill att den närmaste månaden ska försvinna och att man ska få lämna den provisoriska isladan. De älskar att prata om det fantastiska som är på väg att hända när de får kliva in i den nya arenan.

Men det är nog dags att börja tänka på nuet. Nu gäller det att börja samla poäng. Fem segrar på 13 matcher är inte godkänt för ett lag som har kvalserien som målsättning.

Det är 11 matcher kvar i serien innan det magiska datumet.

Det finns gott om tid att snygga till tabellen innan det är dags att kliva in i Östersund Arena 7 december.