Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KRÖNIKA: Metodiskt ÖIK fann harmonin

Lika deppad som jag var efter premiärförlusten mot Ö-vik, lika glad lämnade jag Östersund Arena på onsdagskvällen efter Östersunds IK:s 7–1 mot Kovland. Här finns mycket att hoppas på inför fortsättningen.

Annons

Den konklusionen gick omöjligt göra efter 1–3 mot Ö-vik i början av september. Då stämde ingenting. Men sedan har utvecklingen varit den motsatta: Fem segrar och en pluspoäng efter oavgjort vid full tid mot Kalix, vittnar om ett lag som funnit harmonin.

Via 7–1 mot Kovland fick ÖIK dessutom fortsatt arbetsro. Planeringen kan fortgå som tänkt. Träning torsdag, fredag och helt ledig helg på det: Bara en sådan sak är naturligtvis trevligt för truppen, speciellt när det just nu går som tåget.

Lite tidigt är det förstås att börja blåsa i de stora basunerna. Därtill har hockeyettan ännu inte hunnit sätta sig. Serien haltar och det är först när Sundsvall gästar Östersund onsdag 22 oktober som värdemätaren kommer på allvar. Sundsvall har så här långt fem raka. Verkar starka, precis som i fjol och det är där vi verkligen får se om ÖIK är fågel eller fisk.

Dessförinnan ska det spelas en dubbelomgång på bortaplan mot jumbon Lejon och Piteå, nästkommande helg, men det är Sundsvallsmatchen som kittlar.

Mot Kovland var det lite kattens lek mot råttan. ÖIK var snäppet bättre i allt. Snabbare, tuffare, mer viljestarka och framför allt: Kunnigare i konsten att spela ishockey, vilket ju det här också går ut på. Det fanns en linje i ÖIK:s spel som Kovland saknade.

Hela 3-0 efter första perioden var förstås en drömstart. Men också en utmaning för ÖIK att fortsätta på inslagen linje i fråga om hög intensitet och spelmässig skärpa. Tack och lov blev det aldrig spännande. Kovland gjorde visserligen 3–1, men omgående kom 4–1 som blev 5–1 och 6–1 innan andra periodvilan.

Saken var förstås klar och sättet som ÖIK både inledde, genomförde och avslutade matchen på var gediget.

Nu är Kovland knappast ett lag som i slutänden aspirerar på någon plats till allettan i december. Men ÖIK ska ändå ha all heder av sin insats. Här fanns dessutom intentioner till ett spel som garanterat räcker en bra bit även mot tuffare motstånd.

För tränarduon Markus Åkerblom och Jörgen Själin måste givetvis säsongsinledningen vara som den ljuvaste musik. Inte minst det faktum att kedjeformationerna är intakta från omgång ett, liksom backparen. Skadefrekvensen är låg, eller ingen alls – peppar, peppar är bäst att tillägga...