Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kroppsskanning i jakt på obalanser

Till Gunvor Nordström kan man gå för att skanna av kroppens olika system.

Kvantmedicinskanningen sker genom en mätning av elektromagnetiska frekvenser i bland annat lungor, lever och hjärta.

Maskinen ska också läsa av hur ditt immunförsvar klarar sig, om du har brist eller överskott på ämnen eller har gifter i dig. Tanken är inte att ställa diagnoser, utan att visa på obalanser.

Gunvor är 68 år och har jobbat med blodanalysering sedan 50 år tillbaka. Hon är legitimerad biomedicinsk analytiker, kostrådgivare och har läst ett flertal kurser inom hälsa.

Karriären började i sjukhuslabbet på 1960-talet. Genom ett mikroskop tittade hon på röda, och vita blodkroppar samt blodplättar i jakten på infektioner och andra obalanser som kan påverka blodet.

Därefter följde ett jobb på en blodgivarcentral där hon jämförde givarens och mottagarens blod för att se att de var kompatibla.

– Men nu har jag tagit det här ett steg längre. Nu ser jag på cirkulerande blod, säger hon.

Gunvor har själv dragits med sjukdomar och åkommor under hela sitt liv. Nu tror hon att hon kommit hälsoboven på spåren.

– Jag har läckande tarm. Det är via tunntarmen som näringsämnen tas upp i kroppen, därför är den full av små hål som styr upptaget. De hålen har blivit för stora på grund av obalanser i tarmen vilket gör att ej fullständigt nedbruten mat, tungmetaller, virus och svamp som skulle ha filtrerats bort, följer med näringsämnena ut i blodomloppet och immunförsvaret reagerar med att utveckla matintoleranser, säger Gunvor.

Hon har inget emot att kunden under hennes behandling parallellt går till en vanlig läkare, men säger att en dialog är viktig.

Behandlingen hon erbjuder består av diet och kosttillskott och därför menar Gunvor att någon felmarginal eller medicinproblematik inte är att tala om.

– Sjukvården är mer anatomisk och ser på kroppsdelarna för sig där jag är fysiologisk och försöker se sambandet mellan kroppens olika system.

Skanningen ska hjälpa henne att se obalanser för att kunna ge råd om hur kunderna stöttar kroppens naturliga självläkning, menar hon.

– Allt man vet om kan man göra något åt, därför är det viktigt att verkligen gå på djupet med obalanser och krämpor som kanske inte hindrar vardagen men som på sikt kan leda till sjukdom. Det gäller att lyssna på sin kropp, säger hon.

Här inne sker själva skanningen. Det är också här Gunvor förvarar hälsoprodukter.

Den här artikeln kommer från 100 procent Östersund.