Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krusenstierna har laddat

Krusse och Krusen möts i samma lopp inom lördagens V75-omgång. Michael von Krusentierna från Alsen äger och tränar båda kallboden som är i sitt livs slag.

– Hoppas formen håller i sig bara, säger han och intar en försiktig attityd på förhand.

– Sjunga Bests Minne vimlar av hästar med talang och kapacitet. Utifrån det kan vad som helst hända. Det är svårt att förutse hur loppet blir kört, menar Michael von Krusenstierna.

Björn Goop kör 6-årige Krusse som står 20 meter före Krusen, där von Krusenstierna själv håller i tömmarna.

– Jag planerar starta båda hästarna även i Årjäng 12 juli, därför valet av Goop på Krusse, så han får träna lite, berättar Michael.

Krusse vann näst senast på nya medelrekordet 1,25,5 i Umeå för att sen misslyckas hemma i Östersund.

– Senast satt jag kvar för länge. Det blev trångt när jag ville ut och han felade. Hästen hade ingen förskyllan i det. Formen är bra.

Frågan är om Goop kan ta spets med Krusse?

– Inte säkert för både Titan Taback och Nordsjö Douglas är snabb i början, men visst är ett drömscenario att Krusse sitter i ledning och jag själv kan få glida fram utvändigt med Krusen. Men i travlopp går det sällan som man tänkt sig på förhand...

Krusen startar från 20 meters tillägg och honom kör alltså Krusenstierna själv.

– Han gjorde det bra senast i ett sprinterlopp som vanns på 1,22,6. En bra tid, men jag sätter egentligen inte så stort värde på tiderna. Bergsåkers bana var extremt snabb den dagen, säger Michael.

Vem är då bäst av stallets duo?

– Krusen är nog snäppet vassare, men vi står 20 meter bakom så det kan vara hugget som stucket.

Vad får då Björn Goop för stallorder?

– En sådan kusk ger man inga order. Jo möjligen ett råd som att Krusse går allra bäst i spets. Resten sköter han förstås själv.

Annars har von Krusenstierna en egen favorit i loppet, norske Pondus.

– Senast han var här stod hästen med dubbla tillägg på 80-fållan. Nu står han samma start som mig. Pondus är seg från början men sen går det undan.

Vad tror han då om sina egna hästars möjligheter?

– Klart jag hoppas, men det jag lärt mig är att inte ta ut något i förskott. Båda är i bra författning, men motståndet är tufft, noterar han försiktigt.