Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krypen krälar på utställning

– Vi har så mycket kusar och kryp att det börjar redan här, säger Åsa Maria Hedberg och slår ut med armen mot ingångens närmaste hörn.

Där håller konstnären Odd Larsson på att lägga ut sina fem akrylmålningar av skalbaggar. Han kallar dem Love Bugs.

– Jag är otroligt fascinerad av olika kryp och då helst skalbaggar. Men jag gör aldrig några som finns på riktigt, utan påhittade med till exempel lite tapetliknande mönster på ryggarna, säger Odd Larsson.

I morgon är det vernissage för Drejeriets sommarutställning, i år heter den ”Kusar och kryp” och det är precis vad temat är. I den lilla lokalen på Hamngatan kryllar det av stora tusenfotingar i svartmålad keramik, vackra små fjärilar glaserade i blå färger, glasmöss som jagar diamanter och keramikspindlar med långa ben av järn.

Drejeriets 13 medlemmar ställer ut, plus en del inbjudna gäster varav Odd Larsson är en av dem.

Annika Persson kom på årets tema.

– Det var jag som sa det, jag kom inte på något annat. Men sedan var det många som gick igång på det, säger hon.

Utställningen pågår fram till slutet av augusti. I år firar Drejeriet 25 år och det kommer under hösten firas med ännu en utställning, ”Limited edition”. Där deltar enbart medlemmarna.