Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kul med konserter på Arenan – eller bara ett ekonomiskt vansinne?

/

Annons

av Lohse! Se till att utnyttja arenan till mer än bara sport och Robert Wells. Östersund är ju en musikstad, så kör på bara! Finns ingen anledning till att det inte skulle fungera och dra tillräckligt med folk! Behövs verkligen något som detta i dessa tider! Yrangruppen gör ju sitt, men dom missar ändå en hel del artister som kanske inte riktigt passar in under Yran eller är bokade på annat håll just då.

ZZ Top & PCD är riktigt bra tänkt! Listan över artister som skulle dra publikmassor inte bara från vårt län kan göras lång. Våga satsa och satsa rätt bara!

De gammla vinylerna börja bli slitna nu. Kom igen nu!

så lång tid att fatta att Jämtkraft Arena skulle kunna vara en bra konsertarena också. Det fanns en i Östersund som fattade det redan i fjol och kopplade ihop Robert Wells med Rolf Lohse och Daniel Kindberg. Han hade mer på gång också, men inget intresse, för han var ju en ”utomstående”.

Att nu Rolf tar tag i detta är ju endast på grund av att Östersunds kommun börjar tappa tålamodet på att ha världens dyraste division 2-arena! Det finns så många idésprutor och människor som har velat hjälpa till, men tyvärr så har det inte gått på grund av att det sitter ”tråkmånsar” i styrelsen på Arenan och ÖFK.

Sedan krävs det kunskap om att göra sådana arrangemang och har man inte det så måste man söka sig till de som har det.

Arenan borde ha tvåarbetsgrupper! En för sportevenemang och en annan för konserter. Man kan inte göra allt här i världen ensam. Släpp in hjälp Lohse.

fullständigt vansinne!

Arenan var ett gigantiskt misstag och den skapar underskott som vi skattebetalare kommer att få dras med i evinnerliga tider.

Om sanningen ska fram så blir konsekvensen att ju mindre satsningar som görs där ju mindre förluster blir det att täcka med skattemedel. Det finns sannolikt inga bokningar, inga artister, inga arrangemang överhuvudtaget som kan få arenan att gå ihop ekonomiskt.

Publikunderlaget och intresset är för litet, biljettpriserna blir alldeles för höga (om kostnaderna ska täckas) så det är näst intill omöjligt att få tillräckligt antal betalande åskådare.

Det enda större arrangemanget som varit hittills med betalande publik var Robert Wells, jag kommer inte ihåg hur många betalande som kom, men var det inte omkring 2 000–3 000? Arenan har plats för minst 7‑000... (rätta mig gärna om jag har fel siffror!) och man gick givetvis med stort underskott.

Ju mindre som satsas på Arenan ju mindre underskott/skatt kostar den!

Mer läsning

Annons