Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

#kulnardethandernagot

Vad är #kulnardethandernagot?

Stefan Nolervik berättar:

När Storsjöyran i dag presenterade sin senaste artist Thåström, då jublade jag!

Därefter åkte jag till Jamtli och tittade på några fantastiska utställningar.

Och i kväll åker 250 offerdalingar byakampen på skidor. Jag kommer inte att göra det, för jag ska hitta på andra kul saker.

För det är ju kul när det händer något!

Kul är det också med debatten som blev efter melodifestivalen i Östersund när Expressenskribenten Björn Barr skrev en text om Östersund som fick många av oss att gå i taket. Vi kände inte igen oss i hans utifrånperspektiv och blev lätt förvånade när vi fick höra hur vi var.

När reportern skrev att vi östersundare tyckte det var kul när det hände något, då var det som om han skrev, här händer aldrig något.

Då rörde han vid en känslig punkt i våra jämtländska hjärtan. Kom inte hit och tala om för oss hur vi är!

Men nu har det gått några dagar.

Och med eftertanke, visst sjutton är det kul när det händer något!

Låt oss alla nu visa alla stockholmare, alla kvällstidningsskribenter, alla kultur- och nöjesskribenter, det vi redan vet: Här händer saker för jämnan! Vi står inte och faller med en melodifestival, men visst är det kul att det händer något!

Så skicka in något kul, stort eller smått, som händer just hos dig. Bakar du tunnbröd, spelar ni innebandy, går ni på kvällskurser, tränar ni med bandet, på bio med kompisarna, är du med i kommunskidan, går du trimbingo, stickar, sätter om blommor, går du på krogen, lagar ni herr- eller dammiddagar, INGET är för litet eller för dåligt för att skickas in. Vi vill veta vad du tycker är kul och som händer hos dig. Berätta också om kommande evenemang, ta chansen att berätta om konserten på bygdegården, föreläsningen på Folkets hus, eller bokcirkeln i gamla skolhuset. Skriv en kort text, eller ta en bild, eller gör bägge delarna och hashtagga med #kulnardethandernagot

Fyll i formuläret här intill, men om du vill kan du också hashtagga på sociala medier.

Och så samlar vi ihop allt på op.se

Tillsammans kan vi visa att vårt län är ett levande län!

Hör Expressens skribent Björn Barr och Bosse Svensson, lokalpolitiker i länet, debattera Barrs text om Östersund "Det är kul när det händer något" i Sveriges radio P4 Jämtland i spelaren här ovanför.