Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kultur får människor att växa

Jag blir verkligen glad när jag ser på "Idol". Ser dessa ungdomars glädje att få möjligheten av att få stå på en scen och sjunga inför hela svenska folket.

 Lika glad hade jag blivit av att få se våra barn, ungdomar och vuxna i Östersund får lära sig att spela ett instrument, sjunga, spela teater, läsa en bra bok, gå på en fotoutställning eller en konstutställning, allt under samma tak.

Där de har kulturintresserade som älskar de dem gör. Ja, de har kanske fått med sig vänner och bekanta som aldrig fått uppleva att gå på teater, opera, musikal eller se något musikaliskt liveuppträdande.

Kultur får människor att växa kreativt och för samman människor in ett liv fullt av glädje. Människor får möjligheten att dela med sig av sin glädje, sorg, undran och ja, vad hjärtat är fullt av.

Var kan människor få denna möjligheten i Östersund dag? Tyvärr ingenstans i den utsträckningen då vi i Östersund inte har något kulturhus. Kommunen har ett alldeles för litet kulturliv. Men det kan lätt ändras på med ett kulturhus.

Jag kan tycka att vi är värda ett kulturhus lika mycket som vi var värda att få en fin arena.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel