Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alienfirande på Regina

Folkets bio Regina visar på lördag Ridley Scotts storverk Alien 1 och 2. Med anledning av den andra filmens 30-årsjubileum blir indiebiografen festlokal för 1980-talets blockbuster.

Annons

Bio Regina firar Alienfilmerna i helgen.

Olle Björkebaum är en av arrangörerna. Han är nöjd med temakvällen. Folkets bio Regina som annars visar mycket filmfestivalfilmer och indieproduktioner gör för en kväll plats åt kultförklarade blockbustern Alien och dess uppföljare Aliens.

– Det var den första rymdskräcken som verkligen var först i sitt slag.

Till andra filmen i serien byts dock genre. Då blev det mer skräckfylld action. Men Olle Björkebaum ser fortfarande en fin sammanlänkning mellan de båda filmerna.

– De går fortfarande hand i hand.

Dessutom fungerar de fortfarande och kan visas på biograf även 2016. Trots att premiären stod 1979 och 1986, menar Olle Björkebaum.

– Specialeffekterna är kanske inte i dagens nivå, men berättartekniskt är filmerna på topp. Det visuella och miljöerna är fortfarande i sitt A-game. Dessutom är det kul att smussla in något annat på Regina. Jag tror det är bra att vi gör något oväntat och inte konservativt bara visar filmer från Cannes filmfestival.

I år är det 30-årsjubileum för den andra av de två Alienfilmerna. Förutom att visa de två filmerna kommer Bio Regina fira med att sälja originalaffischer från premiären av filmerna.

Inför kvällen hoppas man att Reginas trogna publik ska dyka upp tillsammans med människor som vill upptäcka eller fira skräckklassikerna.

Lördag 12/11 klockan 18.30 börjar de två Alien-filmerna att visas.

Annons