Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för en sista konsert innan flytten över Atlanten

/
  • Suzanne Michelle och Anders Kronlund bjuder Östersund på en sista spelning på Stocke Titt, innan flytten till Ottawa.

Om bara ett par veckor lämnar det gifta rootsmusikparet Anders Kronlund och Suzanne Michelle sin trygga vrå i Östersund, tar sitt bohag och en elvamånaders bebis med på en resa över Atlanten och flyttar till Ottawa för att möta nya musikaliska äventyr.

Annons

Men innan dess passar de på att säga hej då till Östersundspubliken, tillsammans med Lars Ericsson ger de en sista konsert på Stocke Titt 20-21 maj.

Men det blir ingen vanlig Suzanne Michelle-konsert den här gången.

– Det blir många covers, låtar som vi inte spelat förut. Men man kommer att känna igen oss och den musik vi gillar, det blir bland annat jazz och gospel och allt från Jeff Buckley till Dolly Parton. Vi kommer också att spela några låtar från vår nya skiva, som inte är släppt än, berättar Suzanne Michelle.

Den nya skivan går under arbetsnamnet ”Beside You Love”. På den finns bland annat låtar som skrevs för sju år sedan, när Anders Kronlund och Suzanne Michelles vägar precis hade korsats under en pilgrimsfärd i Spanien.

– Den har varit färdig rätt länge, men det kom barn emellan och det kändes konstigt att släppa den och sedan flytta direkt. Det är mest eget material på den och många sköna musiker från länet medverkar, Lars Ericsson, Fredrik Mårtensson, Björn Höglund och Per Wiklander är några. Vi ska se om vi kan släppa skivan i Kanada när vi kommer dit, säger Anders Kronlund.

Flytten till Ottawa har paret fantiserat om länge. Suzanne Michelle har sin familj där, som hon helt enkelt saknar. Dessutom kan det vara bra med nya utmaningar, att spela med och inför nya människor, menar de.

– Vi har inga kontakter inom musikvärlden där, förutom en connection i Montreal – en kompis till mig som gör musik. Men vi flyttar inte för musikens skull, vi gör det här för vår skull. Men musiken är självklart en stor del av våra liv, säger Suzanne Michelle.

– Här vet folk vilka vi är och även om vi gör ett nytt projekt så startar vi inte från noll. Där borta är allt helt nytt. Men fördelen är att Ottawa är en rätt stor stad, och det finns många stora städer som ligger nära, Toronto, Montreal och New York, dit man kan åka och visa upp sig. Det kommer nog att vara lite tufft i början, vi måste hitta andra vägar. Det vore kul om vi så småningom kunde ta dit musiker härifrån för att spela, säger Anders Kronlund.

Anders Kronlund och Suzanne Michelle får ofta beröm för sitt intima uttryck på scen. Faller det sig naturligt eller har paret jobbat på det?

– Det är väldigt roligt att man tycker det, det är ju vår önskan att man ska uppleva det så. Det blir så naturligt, och det har nog att göra med att vi lever ihop och att de som spelar med oss är kompisar, förklarar Anders Kronlund.

– Vi är ärliga på scen. Jag skriver texter som handlar om mitt liv, min familj, vänskap och kärlek. Då blir det intimt, och det kan vara lite svårt ibland när jag känner att jag blir sårbar och kanske berättar lite för mycket. Om det handlar om en annan person så frågar jag självklart om det är okej först, berättar Suzanne Michelle.

Samtidigt som de båda ser fram emot flytten väldigt mycket, så är det självklart också trist att flytta ifrån goda vänner.

– Dessutom så är de ju också otroligt bra musiker allihop. Det blir en utmaning att hitta ett nytt sammanhang. Det finns en stark kärna musiker i den här staden som känner varandra, och som skulle behöva en naturlig mötesplats. Det är väldigt synd att man inte satsar pengar och bygger en konsertlokal. I stället bygger man idrottsarenor – det finns inga elitlag här, däremot finns det elitmusiker som inte har någonstans att visa upp sig. Det är synd och skam, säger Anders Kronlund.

Mer läsning

Annons