Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dans, drama, musik och 80-tal när Vittra tolkar Shakespeare

/
  • Andreas Ås och André Olofsson går på estetprogrammets musikinriktning.
  • Linnea Björklund, Simon Lindh och Fredrik Jonsson går på estetprogrammets musikinriktning, de har varit med och skrivit en hel del nytt material till skolans slutproduktion.Eleverna på Vittraskolans estetprogram sätter upp Shakespeares klassiker, ”En midsommarnattsdröm”. ÖP besökte de tre inriktningarnas första gemensamma repetition.
  • Marcus Solsten Carrara spelar Oberon, älvornas konung i Vittraelevernas uppsättning av ”En midsommarnattsdröm”.
  • Madeleine Sundberg spelar Puck, den enda karaktären som fått behålla sina repliker från pjäsens ursprungliga översättning.
  • Sång, musik, dans och drama är huvudingredienserna i Vittra-esteternas uppsättning av ”En midsommarnattsdröm”.
  • Andreas Ås och André Olofsson går på estetprogrammets musikinriktning.
  • Sara Petré spelar karaktären Helena och följer upp det glada 80-talstemat med ett par rullskridskor.

I början av maj får Shakespeares pjäs, ”En midsommarnattsdröm”, liv genom eleverna på friskolan Vittras estetinriktningar.

Annons

Den här gången har Puck, Oberon, Titania och fått sällskap. Av dansare, musiker och en rad specialskrivna roller. ÖP besökte den första gemensamma repetitionen.

sin del av föreställningen. Musikeleverna kan sina låtar, teatereleverna kan sina repliker och vi kan våra koreografier. Men nu när vi äntligen ska sätta ihop alla tre delarna så råder det totalt kaos, precis som det ska vara, förklarar Anna Laxvik som går sista året på Vittras estetiska dansinriktning.

sistaårseleverna på estetprogrammet som sätter upp musikalen, arbetet började redan efter julledigheten och de har gjort en hel del ändringar i Shakespeares klassiker.

– Det stod klart redan från början att vi ville fokusera på ett 80-talstema. Både 1980 och 2080, så som vi skulle kunna tänka oss att saker kommer vara då, men en del saker har vi gillat som de är. Puck till exempel, det är en av karaktärerna som vi har sparat från originalmanuset och det är nog den enda rollen som har fått behålla alla sina repliker från den ursprungliga översättningen, säger teatereleven Denise Hillhage.

manusöversättningen har kompletterats och skrivits om av eleverna. Språket har snyggats till, föryngrats och gjorts om till en version som ligger närmre elevernas egna talspråk. Nya karaktärer och inslag har tillkommit, andra har ändrats för att passa in i uppsättningen. Även den fjärde inriktningen på estetprogrammet har dragit sitt strå till årets slutproduktion, bildeleverna står nämligen för all rekvisita, scenografi och kostym.

sitter läraren och teaterpedagogen Frida Landgren. Slutresultatet blir nio föreställningar mellan 6–8 maj på Östersunds teaterverkstad.

Mer läsning

Annons