Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista dansen för Dawes

/
  • Andrea Törnblom har varit ledare och drivit Dawes dansinstitut. Nu startar hon ett nytt projekt och tiden med Dawes är slut.
  • – Det är väldigt blandade känslor. Jag har dansat på Dawes i tio år och varit ledare i tio år, säger Andrea Törnblom.
  • Andrea Törnblom har varit ledare och drivit Dawes dansinstitut. Nu startar hon ett nytt projekt och tiden med Dawes är slut.

Andrea Törnblom som driver Dawes har bestämt sig för att gå vidare till nya projekt. Därmed tas de sista dansstegen på det klassiska dansinstitutet.

Annons

För tio år fick den då 20-åriga Andrea Törnblom erbjudandet om att ta över Dawes dansinstitut. Hon hoppade på direkt. Under hennes år som ledare och företagare har hon varit med och utvecklat dansinstitutet efter hennes egna visioner. Men nu går hon in i en ny era.

– Jag kände att det var dags att börja med något nytt, säger Andrea Törnblom.

Hon har redan nu planer på ett nytt projekt och det kommer självklart innefatta dans.

– När jag tog över Dawes var jag väldigt ung. Jag gick in i det med självförtroende men längs vägen sviktade det ibland. Jag har blivit väldigt intresserad av att jobba med självförtroende och självkänsla. Nu vill jag använda dansen som ett verktyg för att hjälpa unga tjejer och killar. Det kommer vara fokus på dansen och det är en chans för dem som älskar och dansa och som vill utvecklas och bli bra, säger Andrea Törnblom.

Andreas nya projekt kommer att startas upp ordentligt till hösten.

Dawes dansinstitut kommer under sommaren att avvecklas och till hösten blir det ingen ny danstermin.

– Det är väldigt blandade känslor. Jag har dansat på Dawes i tio år och varit ledare i tio år, säger Andrea Törnblom.

Dawes grundades 1959 av Kjell Marklund som tog pardansen till Jämtland i form av bland annat bugg och foxtrot. År 2005 överläts dansskolan till Andrea Törnblom och 2011 utsågs hon till Årets Unga Företagare i Jämtland/Härjedalen.

– Det har varit en otrolig resa. Jag var inte beredd på vad det var jag hoppade på när jag tog över men det har varit otroligt roligt och det har hänt mycket. Jag har också utvecklats som person. Utan Dawes hade jag inte varit den jag är i dag, säger Andrea Törnblom.

Mer läsning

Annons