Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danskampsvinnare bjuder på dansafton

/
  • Danssugen? I kväll spelar Lars-Kristerz och Scotts på Folkets Hus i Östersund.Lars-Kristerz vann Dansbandskampen i SVT i höstas ...
  • ... och Scotts kom tvåa. Nu är de ute på gemensam turné. I kväll spelar de på Folkets Hus i Östersund.

De kanske inte var de yngsta eller snyggaste på scenen, de kanske inte hade de coolaste scenkläderna, men de hade definitivt det skönaste gunget. Lars-Kristerz tog hela Sverige med storm i höstas då de med glimten i ögat och Elvisinspirerade outfits gjorde om låtar som ”Purple Rain” och ”Sweet child of mine” till svängiga danslåtar i SVT:s Dansbandskampen.

Annons

I slutändan vann de hela kampen och utsågs till Sveriges bästa dansband.

– Man blev ju glad, hela resan var otrolig. Vi hade som mål att vara med ett program, sedan skulle vi ryka trodde vi. Sedan blev vi kvar. Det var helt otroligt, vilket stöd vi fick, säger Mikael Eriksson, trummis i Lars-Kristerz.

har det gått med rekordfart framåt. Lars-Kristerz spelade in singeln ”Carina”, som blev etta på singellistan direkt. Albumet ”Hem till dig” kom inte långt efter och efter några veckor på albumlistans förstaplats är ”Hem till dig” nu det hittills bäst sålda artistalbumet i Sverige i år.

– Vi har hållit på länge och man måste vara ödmjuk inför framgångarna. Samtidigt har skivan sålt i 85 000 exemplar och det fanns inte på världskartan kan jag säga, speciellt inte som dansband. Det är svårt att fatta, men vi har ett bra samarbete med folk runt omkring oss och det är så klart roligt att det har gått så bra.

Lars-Kristerz är fullbokade fram till i september i år, samtidigt som tre av sex bandmedlemmar fortfarande har andra jobb vid sidan av musiken.

– För egen del så försöker jag hålla Lars-Kristerz på en lagom nivå. Det blir mest spelningar på helgerna och ibland på onsdagarna. Det går, säger Mikael Eriksson.

Någon baksida på de snabba framgångarna ser han inte.

– Nej, det här är något man bara drömmer om. Det är jättekul, och fullsatt på danserna.

, då Lars-Kristerz besöker Östersund och Folkets Hus. Tillsammans med Dansbandskampens andraplatsvinnare, Scotts, är de ute på dansbandsturné i Dansbandskampens regi. Tillsammans spelar de på 21 orter under våren.

– Hittills har det varit himla bra. Lars-Kristerz och Scotts är en bra kombination, det blir en bra bredd, konstaterar Mikael Eriksson.

dansbandet från Lidköping som trots att de inte vann Dansbandskampen gjorde lika stor succé som Lars-Kristerz. Framgångarna i tv gjorde att bandet, som bildades 1992, beslöt sig för att satsa på att spela musik på heltid. I december i fjol släpptes albumet ”På vårt sätt” som, liksom Lars-Kristerz album, hamnade på albumlistans förstaplats.

I våras var Scotts med i Melodifestivalen, men slogs ut i andra chansen.

Mer läsning

Annons