Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmar om sockerdagar

Vad drömmer du om? Hur ser dina sockerdagar ut? Dessa två frågor ställs till dem som tar sig tid att ögna igenom programmet inför Teater Västernorrlands föreställning ”Sockerdagar”, på Storsjöteatern.

Annons

Här tar sig regissören Martin Lindberg även utrymme till funderingar kring människors drömmar, är det mer tid vi vill ha?, kärlek?, prylar?, pengar?

Han menar att våra drömmar ser olika ut beroende på vilken samhällsklass vi tillhör, och att drömmarna aldrig är så starka som i finanskristider, som vi befinner oss mitt uppe i.

I programmet reflekteras det även över förväntanssamhället, människans ständiga svårighet i att vara nöjd med det hon har. Dessa högst aktuella och intressanta funderingar inger en förhoppning inför vad som ska ske på scen, som dessvärre inte infrias.

Var och en av de fem har sin dröm, som driver dem i jakten på pengar.

Bland drömmarna finns en återförening med en fosterhemsplacerad son, en resa till Karibien, att bli kvitt spelskulder, och ett hus med trädgård. Men när drömmarna är nära att bli verklighet och de nästan kan känna lukten av miljonerna, har Börje tyvärr glömt att lämna in kupongen.

Här följer desperation och farsliknande förvecklingar på scen.

Några scener känns utdragna och lyfter aldrig, utan ställer mig snarare oförstående till hur de bidrog till berättelsen.

Så får även publiken, som överöses av ett godisregn.

Mer läsning

Annons