Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duktiga sångsolister i Frösö Vokal

/
  • Några av de bortåt 50 ungdomarna i Frösö Vokal som i går kväll, tillsammans med Näldens Storband, framförde musik från Duke Ellington till Abba i Sunne kyrka.

Från Duke Ellington till Abba
Frösö Vokal och Näldens Storband
Sunne kyrka

Annons

Storband och kyrkoakustik har svårt att samsas. Om man inte är ett väldigt duktigt storband vill säga. Det är inte, och kan man inte begära, att amatörblåsarna i Näldens Storband ska vara.

Därför var det inte mycket man kunde njuta av i Sunne kyrka i går kväll. Det mesta av ungdomarnas sång drunknade i murriga bleckkaskader som studsade mellan kyrkväggarna. Synd, för idén att sammanföra Frösö Vokal med ett storband är lysande.

Synd också för jättepubliken som sökt sig till kyrkan och väntat sig större musikalisk behållning. Programmet upptog mest musik av Ellington och Abba.

behållning var Ellingtons ”Heaven”. Främst genom utmärkta solisten Ellinor Svensson som med precision och betagande röst balanserade storbandet. Ett härligt varierat arrangemang.

Fint klingade också körens klara röster i ”Vem kan segla”. Sämre gick ”Freedom” med en mindre grupp ur kören. De hördes mest som pip över bandet som dundrade på.

Svaga var också körens insatser i ”Almighty God”. Bättre gick Ulvaeus/Anderssons ”Anthem” och ”Thank you for the music” tillsammans med en mindre kompgrupp. Täthet i kören och tyngd i rytmiken. Utstrålning och koreografi hade kören i ”Super Trouper” och ”Gimme, gimme”.

Svårigheter hade bandet i ”SOS” och ”Dancing Queen”. Krävande begåvade arrangemang av Johan Ederfors. De satt inte säkert i orkestern där synkroniseringen brast liksom balansen mot kören. Duktiga var alla solisterna ur kören som framträdde i Abbalåtarna.

Storbandets ledare Tomas Sillrén glänste över bleckskrällarna med ett befriande trumpetsolo i ”Body and soul”.

I morgon åker de 50 ungdomarna i Frösö Vokal, tillsammans med sin ledare Lena Moén, till Prag för att möta våren och sjunga.

Mer läsning

Annons