Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elva nya namn klara för Yran

/
  • Felicia Zetterberg, 16 år, Josephine Rundström, 17 år.Vilka artister skulle ni vilja se på Yran i år?– Lars Winnerbäck, han är bra. Han är bäst, säger Felicia  Zetterberg.– Jag vet inte, jag kommer inte på vad de heter, säger  Josephine Rundström men hittar snart namnet i mobilen.– The Script, kanske.Har ni någon favoritkonsert från Yran?– Det måste ha varit Snook 2007, det var rät kul, säger  Felicia.– Alla har varit roliga, tycker Josephine.Ska ni gå i år?– Ja.
  • Thomas Olsson, 46 år, och Johan Olsson, 11 år.Vilka artister skulle ni vilja se på Yran i år?– Charlotte Perelli, säger Johan Olsson.– Lars Winnerbäck, säger Thomas Olsson.Men Winnerbäck har ju precis varit här?– Ja, men ändå.Har ni något favoritminne från Yran?  Någon konsert som varit extra bra?– Winnerbäck, Lundell. Det är många som varit bra, det är svårt att minnas alla, säger Thomas.– Magnus Uggla var bra, tycker Johan.Ska ni gå i år?– Ja, det ska vi nog.
  • Magda Al-Walai, 43 år.Om du fick önska en artist till Yran, vilken skulle det bli då?– Kanske Bon Jovi, min äldsta son lyssnar på det. Jag föredrar jazz eller blues egentligen, det är för lite sådant på Yran. Det är dyrt också och jag har tre söner och det kostar mycket, därför brukar jag inte gå på Yran.Dina söner då, går de på Yran?– Min äldsta son är snart 16 år och han har gått en gång, men han får helst hålla sig hemma än så länge.Ska du gå i år?– Nej, om det inte blir ett roligare program än vanligt. Yran var mycket roligare innan 1999, det var mer musik då.
  • Björn Werner, 68 år, och Klas-Göran Holmqvist, 58 år:– Jag är jazzdiggare och spelar jazz själv. På Yran finns det ingen tillskymmelse till jazz, det är förjävligt, säger Björn Werner och får medhåll av Klas-Göran Holmqvist.– Jag saknar lite blues, och det är ju lite samma. Men titta på Yran i dag, vilken åldersgrupp vänder de sig till, jo 20–30-åringar. Det finns inte så mycket för oss äldre.Men om ni fick önska, vilka artister skulle ni vilja se på Yran då?– Det spelar egentligen ingen roll, bara det är ett etablerat jazzband, säger Björn Werner och tillägger:– En jazzbasist eftersom jag spelar bas själv. Mats Vinding till exempel, det är en av mina favoriter.– Jag kommer inte på några bra bluesband, men det brukar ju vara några bra på Bluesfestivalen, så de kan något av dem, säger Klas- Göran Holmqvist.Brukar ni gå på Yran?– Ja, för fan.– I alla fall veckan på stråket.
  • Peter Madison, 41 år.Vilken artist skulle du vilja spelade på årets Storsjöyran?– Bruce Springsteen.Varför just han?– Ja, för att han är bra. Men det går väl inte. Alternativt kan jag tänka mig en gratiskonsert på Österängen som det var med Ulf Lundell för några år sedan.Med Bruce Springsteen?– Nej, det mäktar de nog inte med. Men Kent kanske.Brukar du gå på Yran?– Brukade. De senaste två åren har jag inte gått, jag tycker att det är för dyrt och man får inte se det man vill se.Går du på stråket då?– Ja, det gör jag. Jean Michel Jarre skulle jag förresten kunna tänka mig se på Yran också.

Musik. Amy Macdonald från Skottland har gjort dundersuccé med sin folkmusikinspirerade pop och framförallt har singeln ”This is the life” rönt listframgångar världen över.

Annons

 

Deathmetallarna Opeth från Stockholm har funnits i nästan 20 år och släppt nio album. I sommar gör de Yrandebut.

De spelade på Yran för bara ett par år sedan, nu kommer de alltså tillbaka.

Vi frågade folk på stan vilka artister de helst vill se på årets Storsjöyra.

Mer läsning

Annons