Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En trovärdig deckare i Sundsvallsmiljö

Hjärtats mörker
Jonas Moström
Natur&Kultur
• Spännande

Annons

Detta är Jonas Moströms tredje kriminalroman om kommissarie Johan Axberg vid Sundsvallspolisen. Denna gång får Axberg ta sig an ett fall där en kvinna hittats mördad intill en motionsslinga i skogen. Kvinnan hittas av några barn som leker indianer.

Samtidigt som mordutredningen rullar igång så har Axbergs vän, läkaren Erik Jensen, problem. Sara, Eriks hustru sedan många år, har tröttnat på att gå hemma sysslolös när barnen inte längre kräver hennes uppmärksamhet. Alla anställningsintervjuer hon varit på den senaste tiden har alla slutat på samma sätt – i besvikelse – och självkänslan är i botten. Och maken, Erik Jensen, förstår ingenting när hustrun till sist anmäler sig till en skrivarkurs i Frankrike.

Sundsvallspolisens mordutredning går trögt, det finns egentligen inga spår att arbeta efter och barnens vittnesuppgifter knapphändiga.

det bättre – eller kanske inte ändå. Hon inleder en romans med en annan kvinna på språkkursen men ångrar sig genast. Kvinnan är dock av en helt annan åsikt, något Sara upptäcker när hon kommer hem.

Historien utvecklar sig och vävs ihop till en spännande och oväntad berättelse.

Boken är lättläst och tempot är rappt – som vanligt är det svårt att lägga ifrån sig en bok av Moström.

är en klart läsvärd deckare i Sundsvallsmiljö med trovärdiga miljöbeskrivningar och en lagom hårdkokt historia.

Mer läsning

Annons