Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flitens lampa lyser hos Musik Direkt-juryn

/
  • Flitens lampa, här i form  av en ficklampa, lyser över jurymedlemmen Micke  Mojos skrivblock. Han är en av fem som ska utse  kvällens vinnare.
  • Joel Landéns Trio var ett av två band som direktkvalificerade sig till länsfinalen 20 april. Anders Engström, Karl Tirén och Joel Landin var glada över segern.
  • Christoffer Sundelin, Viktor Åsberg, Mattias Viberg och Alexander Lindahl är punkbandet Renvoyer. De gick vidare till länsfinal.– Skönt, vi har jobbat häcken av oss, säger Mattias Viberg.
  • Torgny ”Kingen” Karlsson är konferencier i Musik Direkt. Det har han varit i tre år nu.

Annons

De sitter där på rad nästan längst upp i salongen. Juryn. Med ficklampor riktade mot skrivblocket sitter de och antecknar flitigt medan banden spelar.

Juryn har vissa kriterier att gå efter när de bedömer de olika akterna: musikalisk kvalité, originalitet och personlig tolkning, sceniskt uttryck, kommunikation och utstrålning.

– Vi har ju våra kriterier att gå efter, men ibland är det svårt, konstaterar jurymedlemmen Monica Bergander.

Utanför juryns rum står Torgny ”Kingen” Karlsson. Det här är tredje året han är konferencier och han har tidigare suttit i Musik Direkt-juryn.

– Det är jättekul. Och det är skitkul att det finns en återväxt.

Han funderar lite, och fortsätter:

– Det är otroligt strongt, av alla, men tänkt dig själv en 14-årig tjej som går upp själv på scenen med sin gitarr. Det är bra.

Tio akter har varit med under lördagskvällen. Storsjöteaterns salong är nästan fylld och stämningen ligger på topp när det är dags att annonsera vilka som går vidare till final.

Under kvällen har juryn bjudits på soul, funk, jazz och metal. Bland annat.

I kväll har juryn valt ut ett band som går vidare som jokrar, Max, Johanna och Julia. Punkbandet Renvoyer och jazzbandet Joel Landén Trio går vidare direkt till final.

– Vi vet inte riktigt vad som hände. Gick vi vidare till final, undrar Karl Tirén i Joel Landén Trio efter att bandet blivit kallade upp på scenen och fått tagit emot publikens jubel.

Ja, ni har gått vidare direkt till final.

– Jaha, men det känns ju fantastisk, säger Anders Engström.

– Skönt, vi har jobbat häcken av oss, säger Mattias Viberg.

– Ja, vi har satsat stort, säger Viktor Åsberg.

Nu har Renvoyer och de andra vinnarna några veckor på sig att repa lite extra, 30 april är det dags för länsfinal.

Mer läsning

Annons