Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkkära artister på scen när stenbrottet i Gåxsjö firar 10 år

/
  • De bybor som velat har kunnat köpa in sig på en alldeles egen bit av scengolvet iGåxsjö Stenbrott, berättar Lisa Lindholm Sandberg.  Foto: Anneli Åsén

När Gåxsjö Stenbrott firar 10-årsjubileum 15 augusti är det med tre välkända och folkkära artister på scen – Sussie Eriksson, Gunilla Backman och Charlott Strandberg, tre tjejer som nyligen gjorde huvudrollerna i den svenska uppsättningen av ”Mamma Mia”.

Annons

de med sig showen ”primaDONNOR” och Svenska Lyx- orkestern, som har spelat med bland andra Povel Ramel, Björn Skifs och Martin Stenmark.

Lisa Lindholm Sandberg är skollärarinnan från Gåxsjö som brinner för de numera omtalade stenbrottskonserterna. Hon berättar att det knappast är något problem att få upp välkända artister till den lilla byn.

– Det är otroligt lätt att få hit artisterna! Policyn har varit att ta hand om artisterna så att de trivs och det har spritt sig, nu känner många till stenbrottet. Det är otroligt bra akustik i stenbrottet och det tycker artisterna är roligt, säger Lisa Lindholm Sandberg.

Inför de årliga konserterna hjälps alla i byn åt för att få det hela att gå ihop.

levande by, och ett otroligt samarbete som gör att det fungerar. Scengolvet byggde gubbarna i byn ihop på ett litet kick, det är fantastiskt!

Nästa år firar Gåxsjö by 600-årsjubileum.

– Det går rykten om en spelmansstämma då, det blir i varje fall en höjdarkonsert i stenbrottet, försäkrar Lisa Lindholm Sandberg.

Mer läsning

Annons