Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garmarna spelar på Storsjöteatern

Med anledning av nya albumsläppet av skivan "6" gästar Garmarna i Östersund.

Annons

Garmarna består av Emma Härdelin på sång och fiol, Stefan Brisland- Ferner på fiol, vevlira och samplers, Jens Höglin på trummor och slagverk, Gotte Ringqvist på gitarr, fiol och sång och Rickard Westman på gitarr och elbas.

Jämtlandsbördiga Emma Härdelin (Triakel) är en av huvudpersonerna. Bandet, med rötter i Medelpad, Hälsingland och Jämtland, har sedan 2001 spelat med låg frekvens. När albumet Hildegard von Bingen släpptes för 15 år sedan så följde endast ett fåtal spelningar. Årets albumsläpp rymmer både gästspel från Maxida Märak och Joakim Thåström.

Garmarna, grammisprisade och topplisteplacerade i USA, har dessutom förärats texter av Frösöbördiga Annika Norlin på nya skivan. Folkmusiken som möter tunga beats kommer att ljuda från Storsjöteaterns studioscen lördag 19 november klockan 21. Bandet består av Emma Härdelin på sång och fiol, Stefan Brisland- Ferner på fiol, vevlira och samplers, Jens Höglin på trummor och slagverk, Gotte Ringqvist på gitarr, fiol och sång och Rickard Westman på gitarr och elbas. Kattvakt med Amanda Michelsdotter Eriksson på fiol, Linn Kårelind på klarinett och Lovisa Lindgren på dragspel är förband när Garmarna spelar i Östersund.

Garmarna tillbaka med nytt album – har samarbetat med Annika Norlin, Thåström och Märak

Se Garmarnas releasekonsert från Pipeline i Sundsvall

Mer läsning

Annons