Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är årets kulturpristagare i Berg

Det var en stolt Bengt Eric Norlén, Oviken, som tog emot årets kulturpris i Berg. Han fick priset för sin mångåriga kulturgärning inom musikens område, som skicklig musiker och underhållande estradör.

Annons

Bengt Eric Norlén fick ta emot Bergs kulturpris av kommunalrådet Therese Kärngard (S), till vänster, och kulturchefen Gunhild Åkerblom.

Priset överlämnades av kommunalrådet Therese Kärngard (S) och kulturchefen Gunhild Åkerblom vid tisdagens fullmäktigemöte i Svenstavik. Bengt Eric Norlén är ledare för Ovikens kammarorkester, ordförande i föreningen Ovikenveckan och en välkänd och uppskattad kulturprofil.

Nyligen tilldelades han även Bröderna Lindqvists stipendium. Årets kulturstipendium tilldelades Hulda Åkerblom, Hoverberg, som studerar på musiklinjen vid Hola folkhögskola.

– Hon har en dröm att få utveckla sig inom dans, sång och teater. Vi hoppas att hon gör denna dröm till verklighet. Det är roligt att få dela ut dessa utmärkelser till personer som ger av sitt hjärta och gör det ännu roligare att bo i vår kommun, sade kommunalrådet Therese Kärngard.

Mer läsning

Annons