Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intensiva dagar för Lars Vegas Trio, 20 år

/
  • Martin Andersson, Anders Kronlund, Lars Gustafsson, Jan Bengtsson och  Erik Koskinen. På scen lystrar de hellre till namnen: Martin Bianco, Anders, Lars Vegas, Jan Fransisco och Elvis Koskinen.

Annons

– Ja, men det är väl inte mer än tio år sedan vi körde den?

I Folkets Hus källare verkar repetitionerna gå längs minnenas allé.

Det är dags för Lars Vegas Trio att fira 20 år fyllda och just nu är det är bråda dagar för jubilarerna.

I dag spelar de i Nälden, i kväll i Mörsil. I morgon inleder de dagen med en radiospelning och fortsätter med att sätta upp sin stora show på Storsjöteatern.

gatumusikanter utanför Hamm & Nilsson, kör sin andra kväll på Storsjöteatern och så avslutar de alltihop med en nattlig baluns på O’Learys scen.

Arbetet med jubileumsshowen har pågått under flera månader.

– Vi träffades tidigare i vintras och skulle skriva en lista på alla låtar vi kunde komma på, av de vi har spelat de senaste 20 åren alltså. Vi kom på ungefär 107 och av dem har vi med 25 i föreställningen, säger Lars Gustafsson.

– Det är mer nummer än låtar egentligen. Vissa nummer är bara musik, vissa är bara trams och vissa är lite av varje, förklarar Erik Koskinen.

– Vi kan säga att det kommer bli något väldigt speciellt från vår julskiva. Något som aldrig har gjorts förut och något som jag med stor säkerhet kan säga aldrig kommer att göras igen.

– Det ska faktiskt bara bli skönt att ha det gjort, säger Lars Gustafsson och skrattar.

– Skillnaden är faktiskt försvinnande liten, på gott och ont, säger Lars.

Janne Bengtsson menar att det inte spelar någon roll hur mycket man än utvecklas på det personliga planet:

– För när man träffar de här fyra igen så liksom smälter allt ihop igen, man får en 6-årings hjärna och åker tillbaka till 1989.

– Och man behandlar alla de andra i bandet på exakt samma vis som man gjorde då, förklarar Jan Bengtsson.

I onsdags släppte trion dessutom sin nya singel ”Sjung, sjung, sjung!”, ett obeskrivligt irriterande alster, enligt 20-åringarna.

– Vi har sett till att den här singeln kommer bli vår mest irriterande någonsin. Enligt de som har lyssnat på den så har vi lyckats.

– Den innehåller tre spår i följd med samma låt, sen kommer låten i karaoke-version, i omvänd karaoke-version och i en näsflöjts-version, säger Erik Koskinen medan de övriga bandmedlemmarna nickar exalterat.

De är mer än nöjda med sin irriterande singel.

Mer läsning

Annons