Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jengel släpper nya böcker nästa vecka

/

Annons

Lilla lokala förlaget Jengel laddar för boksläpp nästa vecka då man presenterar inte mindre än fyra nya böcker. Samtliga med lokala författare.

har skrivit en fortsättning på sina skrönor om Yamal. Denna gång är det en skadeskjuten björn som ställer till oreda i bygden i ”Yamal och Björnjakten”.

även Sten Lindkvist att presentera i sin fjärde burleska kriminalhistoria om brott i Arvesund och annorstädes. ”Den onde, den gode och den fule” har undertiteln ”Gamla spår, morden på Expo Norr”

även Bengt-Ola Mattsson som återkommer med den andra, fristående, boken om den pensionerade polischefen Lars Svenningsson. ”Marie Laveaus leende” är titeln.

sådana hemskheter är rimligen ”Mitt uti Jämtland” av Ylva Norrman och Ulla Wessling, som försöker reda ut vem den jämtländska spelmannen av i dag är. De presenterar 24 jämtländska spelmän – 12 män och 12 kvinnor – och med boken följer även en cd där var och en valt en favoritmelodi som de själva spelar. Vi får möta Kjell-Erik Eriksson, Rikard Näslin, Astrid Pullar, Christina Cochrane och många andra.

Dessa fyra böcker presenteras officiellt nästa vecka och ÖP återkommer till dem.

kommer förlaget under sommaren att släppa en posthum bok av ångermanlänningen Nicke Sjödin som avled i början av april.

Manus till hans artonde bok var då redan klart och den svårt sjuke författaren döpte boken till ”På annersia”.

Mer läsning

Annons