Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kluksfestivalen återuppstår i sommar

/

Efter en paus återupplivas i sommar Kluksfestivalen med namn som Hoven Droven, Hindenburg, Podge, 1000$Playboys och sannolikt flera andra fina affischnamn.

Annons

– Kanske blir det min sista festival, men med hjälp av alla byborna kommer det här att bli bra, säger slitstarke festivalgeneralen Roger Meijer.

Han drog igång den första musikfestivalen i Kluk redan 1981 och genom åren har här spelat merparten av länets storheter både vad gäller rock- och folkmusik.

Annika Norlin, Kjell Höglund och Hoven Droven är bara några av alla som spelat på den lilla kompakta festivalen.

Första vändan pågick festivalen 1981 – 87, sedan gjorde man omtag 1996 – 2002 och nu är det dags igen 2009, hela 28 år senare.

Några klara affischnamn i år är Hoven Droven, Triakel och Americana, vilket innebär att Kjell-Erik Eriksson inte behöver gå av scenen alls om de tre spelar efter varandra.

En trippelchans att avnjuta hans utsökta spel, alltså.

Men betydligt yngre musiker ingår i zeppelininfluerade Hindenburg från Ås, som också är ursprungsort för tjejbandet Podge, med grungepop på repertoaren.

Vidare spelar Marcus Jönsson från Överturingen som är en 20-årig singer/songwriter med countryinfluenser och som nyss släppt en platta.

Klukspubliken känner igen JB Wiretag band som spelar tung bluesrock, liksom Sundsvallsbandet Thousand Dollar Playboys som spelar en form av countryrock.

– Men vi har kontakt med ytterligare 15 – 20 artister som jag hoppas kunna släppa namnen på senare under våren, berättar Roger Meijer.

Ni gör som Yran och släpper godbitar då och då?

– Jajamensan. Det här blir alla tiders.

Mer läsning

Annons