Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsa på hos konstnärerna när länets ateljéer och verkstäder öppnar upp

/
  • Karin Kvam och Ingela Fredell är två av dem som arrangerar KulTur. Här tillsammans med konstnären Anna Dellermalm som öppnar upp sin ateljé för besökare till helgen.

I helgen arrangeras KulTur i Jämtland. Länets konstnärer öppnar upp sina ateljéer och bjuder in till en värld fylld av konst och hantverk.

Annons

När konstrundan KulTur till helgen arrangeras för femte året i rad öppnar flera av länets konstnärer, slöjdare och konsthantverkare upp sina ateljéer och verkstäder för att visa både sina arbeten, men också var den kreativa processen pågår.

Under lördagen och söndagen kommer det finnas chans för besökare att hälsa på hos hela 88 personer i miljöer som annars ofta är stängda.

– En ateljé är ofta en väldigt privat sfär som man nu får chans att komma in i, berättar Karin Kvam, konstkonsulent, som tillsammans med bland andra Ingela Fredell, hemslöjdskonsulent, arrangerar KulTur.

– Det är verkligen en ynnest att få komma in och se hur det går till, säger Ingela Fredell.

Genom konstrundan får besökarna möjlighet att se och uppleva en mängd olika typer av konst.

– Det är en enorm mängd tekniker som visas upp. Det finns allt från fiolbyggare till keramiker med. Alla kan hitta något som intresserar dem, säger Karin Kvam.

De medverkande konstnärerna, slöjdarna och hantverkarna är alla yrkesverksamma inom sina områden. För att få vara med i KulTur finns vissa kriterier.

– Vi har en rad olika kriterier just för att besökarna ska veta vad de får. Vi kollar bland annat på utbildning, tidigare utställningar och stipendier, säger Karin Kvam.

Anna Dellermalm är en av konstnärerna som öppnar upp sin ateljé till helgen.

– Jag har mycket som jag vill presentera och jag ser också det här som en chans att träffa en ny publik. Jag hoppas på många besökare, säger hon.

Mer läsning

Annons