Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturtips: Konsumera Jämtland och jämtar i helgen

Det här är värt att konsumera från Jämtland och om jämtar i helgen: Kulturredaktör Karin Jonsson tipsar om hörvärt, läsvärt och sevärt i kulturväg som handlar om Jämtland och jämtar.

Annons

Svenska akademiens ständige sekreterare Sara Danius är högaktuell.

Varför: Detta är hennes största vecka. Mäktiga, mäktiga Sara Danius som tillkännager årets Nobelpristagare i litteratur. Kom in i hennes värld genom hennes sommarprat.

Vad: Sommar i P1 med Sara Danius.

Hur: I din podcast-app i telefonen eller på Sveriges radios hemsida

Författaren Kerstin Ekman Kerstin Ekman

Varför: Även om hon inte nyttjar sin plats i Svenska Akademien är de aderton stolarna under starkt strålkastarljus denna vecka. Och när hennes namn letat sig in i medvetandet är Kerstin Ekmans kreativa riktning intressant att försöka förstå sig på.

Vad: I podcasten "Konversation" avsnitt 17 med Kerstin Ekman och Sara Stridsberg möts de båda författarna och Svenska Akademieledamöterna i ett samtal om kreativitet och skapande. Producerat bland annat av jämten Jonas Jonsson.

Hur: I din podcast-app i telefonen

Annika Norlin framför sin hyllningslåt till ÖFK,

Varför: Popkompositören tilldelades Östersunds kommuns kulturpris i veckan. Hennes livsgärning analyseras tillsammans med Kristoffer Triumf i ett poddsamtal och är mycket hörvärt för att förstå ordkonstnären.

Vad: Podcasten "Värvet" möter Annika Norlin i det tvåhundrade avsnittet.

Hur: I din podcast-app i telefonen.

Mer läsning

Annons