Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många musikaliska krockar i kväll

Musik. Musikesteterna spelar på Tingshuset klockan 19.00 Veteranorkestern har försommarkonsert på Sandviken – klockan 19.00 Opera Jemt sjunger en bukett av opera och romanser på Stocke Titt – klockan 19.00.

Annons

Den som vill hinna med allt musikaliskt utbud på onsdagen får det mer än snärjigt, för att inte säga omöjligt när tre evenemang drar igång på exakt samma klockslag.

Så det gäller att välja noga vilka preferenser man sätter främst.

Yngsta utbudet blir det på Gamla Tingshuset där musikelever ur årskurs ett och två på estetiska programmet vid Jämtlands Gymnasium spelar.

Det är kursen Ensemble A som visar sina färdigheter och musiken kommer att röra sig mellan rock, pop, folkmusik och jazz.

Eleverna läser kursen under de första två åren och den här konserten kallas Musik Non Stop.

Äldsta utbudet blir det å andra sidan på Sandviken på Annersia när Veteranorkestern bjuder på försommarkonsert. Solister är Kiki Korths-Aspegren och Åke Jonsson, dirigent är Peter Roos.

Annat ljud i skällan blir det på Stocke Titt när medlemmarna i Opera Jemt visar resultatet av den master class som medlemmarna arrangerade i februari.

Ett antal sångare fick då professionell undervisning av internationella lärare och sjunger nu ett urval av sångerna de jobbade med då. ”En vårlig romans – en ljuvlig bukett av opera och romanser” kallas programmet.

Mer läsning

Annons