Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miss Li bjöd på tunggung för liten publik

Miss Li har en gång sagt om parhästen från Svensktoppen, Lars Winnerbäck, att han inte vet om att han är bra.
En sak är säker efter Miss Lis spelning på Gamla teatern på fredagskvällen - hon vet att hon är bra.

Annons

Kvällen stampar igång med låtar från den senaste, kritikerrosade skivan "Dancing the whole way home" Och Miss Li och bandet - komplett med sax, cello och en enastående trumpet - låter ingen tid gå förlorad. Huvudpersonen själv rockar i den där 40-talsklänningen som om det inte fanns någon morgondag. Men hon konstaterar snabbt:
- Jag har hört att det inte är slutsålt här ikväll. Men det gör inget att ni är få, ni känns så närvarande.
Och den lilla, stående publiken på Gamla teatern låter sig smickras. När Miss Li stampar, skriker, slår på pianot, sjunger med handen mot hjärtat och visar upp hela sitt grymma röstregister är partyt igång.
Bäst river nya singeln "I heard of a girl" tillsammans med hitlåtarna "Oh Boy" och "Why don´t you love me". Lite mer finstämda låtar hade inte skadat reportoaren, Miss Li kan vara känslig när hon vill. Men när ett ihärdigt gäng festsugna längst fram gång på gång skanderar "Ba ba ba" tvingas hon till slut spela även den som extranummer. Allt gör hon med en enorm kraft som i alla fall till en del måste komma från ett helt band med talangfulla musiker. Det är lättare att veta att man är bra i ett gott sällskap.

Mer läsning

Annons