Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metalband anordnar Östersundsspelning – för att motverka att rockfans flyttar

När metalbandet Exogenous i Östersund släpper sin debut-EP "Identity" gör man det med en frustrerad releasefest.

Annons

Metalbandet Exogenous anordnar releasespelning på Gamla tingshuset i protest.

Förutom bandet med huvudrollen så spelar även heavy metalbandet First Revival från Luleå under kvällen. Exogenous Linda Omberg förklarar att arrangemanget är en protest mot att metalmusiken får ta så lite plats i Östersund, trots att det är en blomstrande musikgenre.

– Det är ju tråkigt nog generellt sett ganska dött här i staden med spelningar inom rock och metal, trots att det faktiskt finns en publik. Det anordnas alldeles för lite, och det som faktiskt anordnas marknadsförs alldeles för dåligt, tycker Linda.

LÄS MER: Exogenous gör premiär i Livekarusellen

Hon menar att metallivet i Östersund är minst sagt livligt, men att staden fått ett dåligt rykte.

– Folk ser inte Östersund som en bra stad för musik, utan snarare tvärtom. De flesta anser att man är tvungen att åka söderut mot exempelvis Stockholm eller Göteborg för att det ska hända något, menar Linda Omberg.

Med lördagens spelning hoppas bandet att de drar ut metalentusiaster på stan.

– Releasegigget har fri entré som ett försök att locka ut fler människor som är musikintresserade att börja engagera sig mer i stadens musikliv.

P4-toppenaktuella Exogenous har sedan tidigare fina meriter från både Livekarusellen och Rookiefestivalen i Östersund. Den 26 maj släpps Exogenous nya musik under namnet "Identity". Spelningen äger rum 27 maj i Gamla tingshuset i Östersund.

Mer läsning

Annons