Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myllrande multikulti med Mynta

/
  • Tablamästaren Fazal Qureshi hade uppenbart kul när Mynta kom loss med smattrande rytmer och vibrerande världsmusik på Birka folkhögskola på torsdag eftermiddag. Publiken var helt med på noterna.

En vemodig slinga svensk folkmusik rinner ur amerikanske Dallas Smiths klarinett.

Annons

Han garnerar med introt ur Alfvéns Midsommarvaka. Snart faller mexikanske Santiago Jimenez in på sin fiol, indiske tablamästaren Fazal Qureshis fingrar börjar smattra mot trumskinnen och Mynta är i full gång med Gånglåt från Laggars.

Aulan på Birka folkhögskola är fylld till sista plats och de 30-årsjubilerande världsmusikerna i Mynta har snart avverkat sina sex spelningar i länet.

Storvuxne basisten Christian Paulin som startade bandet 1989 berättar om då han skrev gånglåten som är tillägnad sommarställed på Ljusterö, hur bandet förändrats genom åren och varför de nu firar 30-årsjubileet med turnén.

Publiken är omgående med på noterna och lyckas behålla en dubbeltakt i en låt som trummisen Sebastian Printz-Werner klappar in och gitarristen Max Åhman fyller ut.

Nyss har de gett ut en samlingsskiva och jublieumsturnén avslutas nu på lördag. Efter spelningen på Birka hann de också med Hov på Jamtli, som bjöd på världsmusikmat för att anknyta till de multikulturella gästerna.

Mer läsning

Annons