Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om får i ulvakläder, konsten att följa vägskyltar och att rycka upp sig

/
  • ”Vilken fin tavla – är det en gubbe?” Erika Flingdahl fick omedelbara reaktioner från besökande skolbarn när hon hängde sin utställning i Jamtlis café på tisdagen.
  • Erika Flingdahl har arbetat mycket mned keramik som hon visar på sin utställning på Jamtlis café.

Annons

Vid utställningens början hänger på en brädbit små vägskyltar med texter som ”hitåt”, ”ditåt” och bortåt”, de pekar åt lite olika håll.

Erika Flingdhal rättar till en av skyltarna och ändrar i förbifarten dess riktning:

– Det är alltid svårt att välja. Man vet aldrig vad man får. Förstår du hur jag menar?

Tidigare i våras hängde gruppen gemensamt i samma lokal och under sommaren ställer de ut var och en för sig, i väntan på att också etablera sig i ett gemensamt galleri framöver.

Artiragazzi är en ungdomssektion ur länets konstförening, som här får tillfälle att visa upp sig eftersom det är svårt att hitta in på gallerierna för nya och oetablerade konstnärer.

– Men jag har ännu inte valt om jag ska satsa på konst, läkarstudier eller annat. Det där är svåra frågor som många står inför, säger Erika och nickar mot vägskylten.

Hennes utställning är resultatet av ett års arbete och visar prov på en rad tekniker – installerade objekt, teckningar, målningar i blandteknik och keramik.

– Det är ett urval, men jag har inget gemensamt tema för det jag visar, ofta låter jag dessutom ingivelsen styra hur verket blir.

På en annan vägg hänger ett björnhuvud i keramik – är det kanske en ironisk trofé?

– Njae, den har jag döpt till ”får i ulvakläder”. Under björnhuvudet syns en fårpäls och jag tänker mig att man ibland försöker verka mer hård än man verkligen är, att fåret klär ut sig till något farligare.

En första titel till det verket var ”Ryck upp dig”.

– Jag visar upp en stelnad min, det är möjligen ett tema jag vill gestalta – att vi måste lära oss att släppa loss, inte låsa fast oss och stelna.

Utställningens namn är också ”bland horn och stelnade miner”, där hornen bland annat syns på en getskalle som grinar åt oss.

Utställningen pågår till och med 17 juni.

Mer läsning

Annons