Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om vanliga poliser i osympatisk värld

Carin Gerhardsen
Mamma, pappa, barn
Ordfront

Annons

Carin Gerhardsens romaner om Hammarby polisdistrikt är en sympatisk romansvit i det avseende att det handlar om tämligen vanliga poliser, sådana man kan tänka sig hitta på en vanlig polisstation som i det här fallet i ett storstadsdistrikt.

Sedan är det ingen sympatisk värld de jobbar i och som Gerhardsen beskriver. Har finns barn som far illa på grund av föräldrarnas missbruk och barn som far illa för att vuxna människor missbrukar barn. Poliserna på Hammarby polisstation jobbar med två parallella utredningar. En kvinna har blivit ihjälkörd i en smitningsolycka och gömt i en sandlåda. I ett buskage intill hittades ett spädbarn som mirakulöst överlevt olyckan. Problemet är att man inte vet vem den döda kvinnan är, hon har inga id-handlingar och ingen har anmält varken henne eller barnet som saknade.

På en Finlandsfärja blir en 16-årig flicka strypt på en toalett. Hon bor på Ringvägen så fallet hamnar hos Hammarbypolisen. Flickan tillhör minst sagt riskgruppen, hon och hennes lillasyster är uppväxta i något som i bästa fall kan beskrivas som en fyllekvart och polisen anar att lillasyster vet mer än vad hon vill berätta.

Läsvärt och fortsättning följer.

Mer läsning

Annons