Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskprotest på tingshuset mot uranplaner

Ikväll lördag påskafton drar det ihop sig till en större kulturmanifestation mot planerna på uranbrytning i länet.

Annons

Det är föreningen Baluns som bjuder på ett antal lokala artister och dessutom kommer företrädare för miljörörelsen att medverka.

– Alltihop startade i höstas när jag och General Knas – Karl Martin Vikingsson – från gruppen Svenska Akademien diskuterade planerna på uranbrytning och han slog näven i bordet och sade att vi måste protestera mot det som pågår.

Åke Edholm som är ordförande i föreningen Baluns som formellt ordnar spelningen – under veckan blev det också klart att arrangemanget flyttats från Studioscenen på Storsjöteatern till Gamla tingshuset, efter diskussioner om lokalkostnaderna för kvällen.

Bland de artister som är klara finns Glesbygd’n & Storsien, General Knas, Mikael Rahm, Kape, P-Danjelsa med flera.

– Såvitt jag vet kommer också företrädare för olika miljöorganisationer också att delta, men tonvikten blir på det musikaliska.

initiativet ville flera lokala artister delta, bland annat via Baluns, som är en förening som bildades 2007 för att vara en plattform för arrangemang som förenar fest, musik och kultur.

Baluns startades av ett tjugotal yrkesverksamma kulturarbetare i länet och hade redan första året 193 medlemmar varav 91 under 25 år.

Under 2007 genomförde man fyra arrangemang i tre olika kommuner i Jämtland, varav en festival och samtliga med fri entré.

Under 2008 växte föreningen till 370 medlemmar och ordnade ett 40-tal arrangemang i fem kommuner.

Preliminär start är vid 20-tiden och tanken är att fortsätta fram till klockan 02 på söndagen.

Mer läsning

Annons