Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pete Seeger läser texter åt Mozaik

/

Nästa helg, 3–4 februari, genomför östersundskören Mozaik en storsatsning tillsammans med amerikanska danskompaniet Vanaver Caravan.

Annons

Det blir både en stödkonsert på Gamla Tingshuset (fredag) och en scenföreställning på Gamla Teatern (lördag) som tar upp teman kring den utsatta befolkningen i Västpapua vid Nya Guinea, dessutom ordnas seminarier om västpauanernas situation på lördagen.

Arrangemanget får nu ytterligare tyngd genom att Mozaik i dagarna fått folkmusikikonen Pete Seeger att tala in texter exklusivt för föreställningen i Östersund.

Från sitt hem i USA har han läst in de texter som kommer att ledsaga publiken under föreställningen. Bakgrunden är att Mozaik i fjol medverkade vid firandet av Seegers 90-årsdag i USA och när Seeger hört talas om aktionen blev han engagerad och ville gärna medverka.

En papuansk skapelsemyt utgör grund för föreställningen som inbegriper Vanaver Caravan som leds av äkta paret Bill och Livia Vanaver, han musiker, hon koreograf.

På lördagen hålls vidare seminariet ”Västpapua – kampen för ett fritt land” och där medverkar Benny Wenda, internationellt känd ledare för befrielsekampen på Västpapua, som sedan många år lever i exil i Oxford, Storbritannien

Annons