Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Realistisk och färgsprakande cirkusshow

/
  • … ”och arrangemangen är moderna”.När truppen använder sig av eld är det mycket suggestivt och dramatiskt, skriver ÖP:s recensent.
  • ” Sånginsatserna är suggestiva” …

Nu knycker vi tältet
Cirkus Kul och Bus i samarbete med Kreativ explosion
Cirkustältet, Frösö Park, lördag kväll.

Annons

Det är en historia som berör och säger mycket om hur det är att vara ung, med identitetsfrågor, tvivel, glädjeämnen och sorg. Och att förlora sig själv,  att man kanske missar någons annans liv medan man är fullt upptagen med sitt eget.

Eller tvärt om, att man glömmer bort sitt eget om man bara anpassar sig efter andra.

Manda Stenström, hon spelar en ung tjej som är med om en bilolycka. I pulsen och i hjärtslagen när hon svävar mellan liv och död växer föreställningen fram.

 Hisnande – och ofta banbrytande. Att göra som killarna i truppen, när de spinner runt i ett ultratempo samtidigt som de jonglerar, måste kräva otrolig diciplin och koncentration. När truppen använder sig av eld är det mycket suggestivt och dramatiskt.

suggestiva och arrangemangen är moderna, vemodiga. De blandar musikgenrer, och att musiken framförs aukustiskt blandat med elektroniskt återgivet från band är en bra mix.

Och vilken precision!

En del av de rytmiskt talade framförda partierna är väldigt synkroniserade.

föreställningen är alldeles lysande. Koeografin till ett av numren, (Björks Human behaviour spelas i bakgrunden), är strålande.

Publiken drar förfärat efter andan ett flertal gånger under de hisnande akrobatiknumret, då en tjej är högt uppe i luften och gör skickligt timade halsbrytande konster.

chili peppers ”Around the world” i slutet, i fantasifulla kreationer med de mest riskabla bakåtvolter, skildras en färgsprakande hyllning till livet. De realistiska scenerna på slutet, till berättarröstens mantra: Om du missade mitt liv, behöver du inte sörja, det går i repris, varje natt klockan tre. ger alla åskådare en rejäl tankeställare.

svära i recensioner ... men ... fy huun vad bra!

Mer läsning

Annons